Hierontakäynnin sisältö

Pyrin jokaisella hierontakäynnillä katsomaan koiran liikkeet ennen varsinaista hierontaa. Liikkeet antavat hyvää osviittaa koiran lihaksiston tilasta. Liikkeiden katsomisen jälkeen käyn läpi koiran lihaksistoa, ja päätän siinä yhteydessä, mihin kohtaan/kohtiin keskityn kyseisellä käynnillä. Lihaksisto pystyy ottamaan vain tietyn määrän hoitoa kerrallaan vastaan, minkä vuoksi toinen hierontakäynti saattaa tulla aiheelliseksi. Toiveena olisi, että omistaja on koko käynnin ajan koiran lähellä, sillä omistajan läsnäolo yleensä rauhoittaa koiraa. Hierontapaikan tulisi olla mahdollisimman rauhallinen.

Ennen hierontaa ei kannata antaa koiralle tuhtia ateriaa, ja lyhyt pissa-/kakkalenkki on hyvä tehdä ennen hierontakäyntiä. Hetimmiten hieronnan jälkeen koira kannattaa viedä lyhyelle palauttelevalle lenkille, jotta koira pääsee tarpeilleen (hieronta vilkastuttaa ruoansulatusta ja nestekiertoa). Samalla ehkäistään hieronnan jälkeistä jumiutumista.

Koiran ei kannata kovin paljon urheilla hierontakäynnin jälkeen tai hierontakäyntiä seuraavana päivänä, jotta elimistö ehtii palautua hieronnasta. Hieronta aiheuttaa lihaksiin vastaavanlaisia mikromurtumia kuin urheilusuorituskin, joten palautuminen on tärkeää.