Koirahieronta

Onko koirasi liikkuminen muuttunut tai rajoittunut? Käyttäytyykö koirasi eri tavalla? Venytteleekö koirasi liioitellusti, tai onko se lopettanut venyttelyn kokonaan? Näyttääkö esimerkiksi autoon hyppääminen vaivalloiselta? Värähtääkö koiran iho kosketuksesta?

Edellä mainitut asiat voivat johtua lihaskireyksistä. Kireässä lihaksessa aineenvaihdunta ja voimantuottokyky ovat heikentyneet. Lihaskireydet syntyvät, kun kuona-aineita kertyy lihakseen. Esimerkiksi yksipuolinen, toistuva harjoittelu, levon puute sekä lihaskuntoon nähden liian vaativa suoritus ovat omiaan aiheuttamaan lihaskireyksiä. Monipuolistamalla treeniohjelmaa, huolehtimalla riittävästä levosta ja huolehtimalla siitä, että koira kykenee siltä pyydettävään suoritukseen, voidaan ehkäistä kireyksien syntymistä.

Hieronnalla pystytään tehostamaan kertyneiden kuona-aineiden poistumista. Hieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja nestekiertoa, minkä myötä kuona-aineet pääsevät poistumaan lihaksistosta. Hieronnan venytysvaikutuksella pystytään palauttamaan lihas takaisin lepopituuteen. Hieronta helpottaa rankasta suorituksesta palautumista. Hieronta vaikuttaa suotuisasti myös lihaskalvoihin, hermostoon ja henkiseen hyvinvointiin.

Juuri ennen suoritusta hierontaa ei kannata tehdä, sillä hieronta laskee hetkellisesti suorituskykyä.

Lihaskireyksien helpottamisen lisäksi hieronta on oiva menetelmä arpikudoksen, lihassurkastumien ja vammojen hoidossa. Lue täältä lisää, milloin kannattaa hieroa ja milloin ei.

Hieronnan tukena minulla on myös hoitava laser, jolla voidaan helpottaa tukkoisimpia alueita kehosta.