Kuka olen?

Marraskosken maisemissa otettu yhteiskuva, Mei vasemmalla ja Miki oikealla puolella. Kuvan on ottanut Soili Kangasvieri.

Moikka! ♥ Nimeni on Senni Kangasvieri, ja asun Jyväskylässä kahden ihastuttavan akitaneidin, Mikin ja Mein, kanssa. Koirien kanssa harrastellaan omaksi iloksi rallytokoa, ja toisinaan myös näyttelykehissä pyörähdetään. Mutta metsässä samoilu on meidän ykkösjuttu. Elämä on kuljettanut monien tapahtumien ja sattumusten kautta ensin koirahieronnan ja edelleen kraniosakraaliterapian pariin. En olisi kuunaan arvannut, minkälaiselle elämysmatkalle päädyin opintojen myötä – ja inspiroiva, valon kyllästämä matka jatkuu edelleen!

Kaikki alkoi loppukeväällä 2018 Päivi Kilposen (Tampereen koirahierojakoulu) järjestämällä urheilukoirahierojakurssilla. Koulutuksen aikana kävimme läpi koiran anatomiaa ja fysiologiaa sekä koiraharrastuslajien kuormitustekijöitä. Jatkoin opintoja Päivin ohjauksessa pidemmän koulutuksen merkeissä, ja opinnot päättyivät kesällä 2019. Koiran elimistö avautui ihan eri lailla opintojen aikana! Ja mikä parasta, opin omien käsien välityksellä helpottamaan erilaisia kireyksiä ja jännitteitä lihas- ja kalvotasolla.

Koirahierontaopintojen aikana tutustuimme kraniosakraaliterapiaan, ja inspiroiduin lähteä sitä opiskelemaan. Opiskelin hoitomuotoa Merja Nisosen (Tampereen kraniosakraaliterapia- ja akupunktiokoulu) ohjauksessa. Opintojen aikana pääsin syventymään kehon ihmeelliseen maailmaan, ja samalla ihan minuun itseeni. Opinnot päättyivät maaliskuussa 2020. Hoidon moniulotteisuus ja kehoa kuunteleva lähestymistapa veivät sydämeni. Hoito ei vaikuta pelkästään kehon tasolla, vaan myös tuntevan sydämen ja mielen tasolla. Ja kuinka oleellista eheytymisen, elimistön toimivuuden kannalta onkaan, että keho pääsee palautumaan tasapainotilaan.

Toukokuussa 2020 hypähdin matkalle itseeni Vapaa tie-ohjaajakoulutuksen (Kehto Koulu) merkeissä. Olemme tutustuneet koulutuksessa niin teoreettisesti kuin harjoitteiden kautta mielen rakenteisiin, aisteihin, reagointitapoihin vaikuttaviin tekijöihin (kuten vaistot, persoonallisuus, elämäntarina) sekä kehon, mielen ja sydämen vuorovaikutukseen. Henkisyys ja sen vaikutus ihmisen hyvinvointiin on lähellä sydäntäni, ja toivon pystyväni tuomaan näkemystä siihen myös hoitokäynneillä. Henkisyys eläimissä on alkanut myös pohdituttaa, ja toivonkin oppivani siitä lisää. Kraniosakraalihoidot ovat opettaneet nimenomaan eläinten henkisyydestä valtavasti!

Nimi Initium tarkoittaa alkua. Valitsin nimen muutamastakin eri syystä. Ensinnäkin, hoitotyö on avannut itsestäni sellaisia ovia, joita en olisi kuvitellutkaan löytyvän. Koin tämän omakohtaiseksi uudeksi aluksi. Toisekseen, toivon pystyväni tukemaan uudessa alussa myös asiakkaitani; oli se sitten kireyksien helpotuksessa, kraniosakraalijärjestelmän toimivuuden palauttamisessa tai uusien asioiden oivaltamisessa. Hoidot tehdään rakkaudella, ja hoidettava on aina keskiössä ♥

%d bloggaajaa tykkää tästä: