Kuka olen?

Marraskosken maisemissa otettu yhteiskuva, Mei vasemmalla ja Miki oikealla puolella. Kuvan on ottanut Soili Kangasvieri.

Olen Senni Kangasvieri. Tarjoan Jyväskylässä ja sen lähialueilla koirahierontoja sekä kraniosakraaliterapiaa. Kerran kuukaudessa käyn tekemässä hoitoja Pihtiputaalla.

Kaikki alkoi loppukeväällä 2018 Päivi Kilposen (Tampereen koirahierojakoulu) järjestämällä urheilukoirahierojakurssilla. Koulutuksen aikana kävimme läpi koiran anatomiaa ja fysiologiaa sekä koiraharrastuslajien kuormitustekijöitä. Jatkoin opintoja Päivin ohjauksessa koirahierontakurssin merkeissä. Koirahierontakurssilla kävimme syvällisemmin urheilukoirahierojakurssilla käytyjä teemoja läpi. Koulutus päättyi kesällä 2019.

Koirahierojakurssin aikana tutustuimme kraniosakraaliterapiaan. Innostuin hoitomuodosta niin, että päätin itse lähteä opiskelemaan sitä. Aloitin opinnot Merja Nisosen (Tampereen kraniosakraaliterapia- ja akupunktiokoulu) ohjauksessa. KST on osoittautunut todella mielenkiintoiseksi hoitomuodoksi, ja sen vaikutukset kehoon yllättävät kerta toisensa jälkeen. KST on osoittanut minulle myös sen, että hoitotuloksen saaminen ei edellytä voimakkaita otteita. Suoritin opinnot loppuun maaliskuussa 2020.

Yritykseni nimi Initium tarkoittaa alkua. Nimellä on oikeastaan kaksikin merkitystä. Siitä asti, kun koirahieronnan parissa aloitin, olen raivannut uutta elämän tietä itselleni; uutta alkua. Erityisen voimakasta raivaustyö on ollut syksyllä 2019, ja siirtyminen uudelle tielle ei ole ollut erityisen helppoa. Mutta sinnikkäästi raivaan edelleen esteitä pois uudelta tieltäni, sillä tie on juuri sellainen, mitä haluan kulkea!

Toisaalta toivon mahdollistavani ”uuden alun” myös asiakkailleni hoitojen myötä. Toivon heidän saavan oivalluksia ja ajatuksia omaa tai eläimensä hyvinvointia ajatellen. Oli sitten kyseessä ihminen, koira, hevonen tai vaikkapa kissa.

Opintojen myötä minulle on valjennut, kuinka kokonaisvaltaisesti keho reagoi häiriötiloihin. Jos jossain kohtaa lihas on kireytynyt, se vääjäämättä vaikuttaa koko elimistöön niin fysiologisesti kuin rakenteellisestikin. Tämän vuoksi pyrin selvittämään oireiden syyn tai syyt, sillä muutoin oireiden noidankehää on hankala katkaista. Usein syyn metsästäminen vaatii useamman hoitokerran, mutta se on varmasti sen arvoista.

Kraniosakraaliterapiasta voit lukea lisää täältä. Jos mietit, tarvitsisiko koirasi hierontaa, voit lukea kirjoittamani tekstin koirahieronnasta tästä.

Initiumin Facebook-sivut löytyvät osoitteesta www.facebook.com/initiumyritys !